Як вибрати якісний матрац на ліжко правильно

Содержание статьи: [Показать]

Після досягнення 30-річного віку більшість людей розуміють, наскільки важливий повноцінний відпочинок. Повнота життя неможлива без здорового, регулярного сну в комфортних умовах. Людина, що не виспалася, прирікає себе на страждання з самого ранку : підніматися з ліжка немає сил, як і думати про майбутні справи. Поганий сон негативно позначається на тому, як ми виглядаємо, працюємо, спілкуємося з оточенням. Якщо безсоння набуває хронічної форми, високий ризик розвитку депресії, неврозу, ожиріння і навіть серцево-судинних захворювань. Крім того, сон на незручному матраці часто призводить до патологій опорно-рухового апарату.

Щоб уникнути таких небажаних проблем, слід серйозно віднестися до організації спального місця. Це дозволить уберегти себе від психоемоційних порушень і істотно поліпшить загальну якість життя. Необхідна атрибутика грамотно облаштованої спальні - якісне ліжко і ортопедичний матрац. На останньому пропонуємо зупинитися детальніше, адже саме матрац служить визначальним чинником в питаннях комфортного і здорового сну.

Що узяти до уваги при виборі ортопедичного матраца?


На відміну від звичайного матраца ортопедичний має досить складну конструкцію, в розробці якої беруть участь експерти різних областей. Облік анатомічних особливостей тіла людини - те, що надає матрацу ту саму ортопедичность. Цей виріб здатний повторювати лінії тіла користувача і підтримувати його в анатомічно правильному положенні. Завдяки ортопедичним властивостям користувач не скачується в середину матраца і насолоджується максимальним комфортом.

Що не менш важливе ортопедичні матраци мають лікувально-профілактичну дію. Вони не є панацеєю від захворювань хребта, але надають відчутну підтримку в їх профілактиці. Також відпочинок на ортопедичних ліжках сприяє пом'якшенню симптомів наявних захворювань.

Найважливіше в матраці - рівень його жорсткості

При виборі виробу необхідно враховувати безліч параметрів, головний з яких - антропометричні дані користувача. Простіше кажучи, для правильного вибору матраца треба враховувати ваші зростання і вага. Також мають значення вік користувача, стан його здоров'я і особисті переваги відносно жорсткості матраца.

Загальне правило вибору жорсткості свідчить: чим матрац жорсткіший, тим більше користі для здоров'я. Сліпо вірити такому "постулату" не треба, адже матрац є виробом індивідуального користування. Відповідно, вибирати його слід при обліку особистих особливостей і побажань : не усі люблять спати на жорсткому або відпочивати на хмарно м'яких матрацах.

Велике значення у виборі матраца має вік людини. Жорсткі ліжка рекомендовані новонародженим і дітям до 4 років, оскільки сприяють правильному формуванню хребетного стовпа. Людям похилого віку більше підходять м'які матраци, не здатні викликати дискомфорт. Також на вибір ортопедичного матраца впливає здоров'я користувача. Алергікам і володарям чутливої шкіри слід зупинитися на моделях, виконаних з гіпоалергенних матеріалів.

Матеріали наповнення матраців

Сучасні виробники з каталогу https://matrasin.kiev.ua/ua/kupit-matras-ortopedicheskiy-kiev/ використовують як натуральні, так і синтетичні матеріали:

  • Ватин - цей наповнювач знаком кожному, кому доводилося лежати в лікарні або служити в армії. Ватин відрізняється м'якістю і гігроскопічністю, але при цьому досить швидко скачується грудками.
  • Повсть - наповнювач, що отримується з натуральної шерсті. Забезпечує хороший теплообмін, використовується для виготовлення верхніх шарів матраца.
  • Полиэфирное волокно - гіпоалергенний матеріал, властивості якого дозволяють порівняти його з вовняною ватою. Славиться надійністю і відмінними прочностными характеристиками.
  • Койра кокоса - екологічно чистий наповнювач, що надає матрацу додаткову жорсткість. Найчастіше застосовується в комбінації з латексом.
  • Латекс - натуральний, довговічний наповнювач і відмінною амортизацією. 100атекс є присутнім у складі матраців середньої і вищої цінової категорії. У більше бюджетних виробах виробник застосовує синтетичний аналог.
Последнее изменение Вторник, 23 Февраль 2021 18:04