Як вибрати юриста при купівлі нерухомості?

Содержание статьи: [Показать]

Солісітор - це англійський термін для визначення юриста, що займається угодами купівлі-продажу нерухомості. Скористатися допомогою юриста з нерухомості вирішує переважна більшість покупців.

Хоча багато хто також любить економити і вирішувати "дрібниці" самостійно - якщо навіть це пов'язано з дуже великим ризиком. Але, тут вже вирішувати Вам самостійно!

Як підібрати хорошого юриста?

Солісітор - це юрист, який має повноваження, подібні до адвокатів і юридичних радників. У його завдання входить, серед іншого, розробка контрактів, які будуть підписаті сторонами, перевірка всіх документів, що відносяться до власності, і виявлення будь-яких порушень, організація формальностей, які пов'язані з внесенням в кадастр, управління зборами, пов'язаними з офіційними формальностями, а також консультування і допомога під час появи у клієнта сумнівів.

Отже, нескладно зрозуміти, що на юристові лежить дуже велика відповідальність. Саме тому потрібно знати, чи вважається підібраний вами адвокат хорошим фахівцем.

Можна починати пошук за допомогою онлайн-бази даних юристів. Ви зможете знайти її за цією адресою. У пошуках юристів ви можете використовувати різні фільтри, наприклад, місце і регіон, в якому працює адвокат, область права, в якій він спеціалізується і т.і.

Альтернативою пошуку в мережі інтернет вважається звернення за порадою до рідних або друзів, які не так давно купили будинок або ж просто знають когось-то, кого варто порадити.

Наступний крок - подумати про грошову суму, яку ви зможете витратити на юридичні послуги. Не забувайте, що найдоступніша пропозиція, як правило, не чудове рішення. Юристам з невисокими гонорарами потрібно експлуатувати декількох клієнтів одночасно, щоб досягти фінансового процвітання. У більшості випадків це означає, що вони не можуть приділяти достатньо часу і уваги одному клієнту. Завдяки цьому варто заплатити трохи більше і мати можливість розраховувати на максимальний рівень послуг і кваліфіковане обслуговування.

Плата юристу з нерухомості

Ви зобов'язані знати, що юристи розраховуються з клієнтами по-різному. Деякі люди завжди стягують однакову комісію, тоді як в інших випадках сума залежить від ціни власності, що придбавається, та вартості всієї угоди. Іноді юристи стягують додаткові збори, якщо угода надзвичайно важка і "просить" значно більше часу і уваги, ніж в типовій ситуації.

  • Експерти рекомендують зв'язатися як мінімум з трьома юридичними фірмами і попросити їх надати свої пропозицію. Ціни на послуги можуть відрізнятися.
  • Також не забувайте, що плата за послуги юриста також включає витрати, які пов'язані зі сплатою податку, поштових витрат і т.д.

Постарайтеся утвердити вашу думку про адвоката, з яким ви готуєтеся працювати під час укладення угоди про співпрацю. Він не повинен бути зайнятою людиною - у нього має бути час для вас. Також подивіться дуже уважно на його навик роботи в області нерухомості. Вкрай важливо знайти юриста, якому можна, не докладаючи великих зусиль, довіряти і співпрацювати.

купівля нерухомості

Не забувайте, що вам не завжди необхідно підбирати юриста, адвокатський офіс якого розташований недалеко з вашим місцем проживання або нерухомістю, яку ви готуєтеся придбати. Досить часто контакт з адвокатом вичерпується телефонними дзвінками!

Втім переконайтеся, що юрист знає специфіку цього регіону. Юрист, який займається угодами з нерухомим майном в селі, може не впоратися з формальностями при придбанні будинку у великому місті.

Вибір юриста поруч з місцем, де ви проживаєте або працюєте, має додаткову перевагу: ви можете доставити необхідні документи особисто (а не поштою), що збереже вам багато грошей і часу.

Так що не забувайте, що вам необхідно звернути свою увагу на те, якого юриста ви підберете. Від цього може багато залежати. Позбавте себе непотрібного стресу від угоди і подумайте про юриста якомога раніше!

Джерело: alvaprivacy.ua