Що потрібно знати про підготовку до УЗД черевної порожнини?

Содержание статьи: [Показать]

Для проведення дослідження черевної порожнини буде використано дуже якісне обладнання, але це не означає, що можна ігнорувати правила і рекомендації, які дозволяють отримати більш якісні результати даного дослідження вашого організму. Ці правила призводять до того, що людина правильно готується до обстеження, а це значить, що будуть візуалізовані всі органи і судини, фахівець зможе зробити точні висновки з приводу стану організму людини – це дуже важливо.

Причини спотворення картини

Підсумки результатів УЗД можуть бути не особливо якісними в тому випадку, якщо шкідливі звички призвели до періодичних спазмів гладких м'язів кишечника. Виходить так, що справа погіршується подвійно – і ви схильні до поганих звичок, і обстеження організму стає неможливим. Крім цього, ультразвукова картина буде значно гіршою у тому випадку, якщо кишечник переповнений газами. До списку негативних передумов для погіршення результату дослідження належить і надмірна вага, адже при цьому глибина проникнення ультразвукового променя може значно зменшуватися – фахівцю складно буде виправити цю ситуацію. До того ж, іноді людина навіть просто не може перестати постійно соватися, що призводить до того, що дослідження ускладнюється. Рухова активність повинна бути мінімальною.

Харчування

У тому випадку, якщо ви вирішили отримати найкращі результати дослідження шлунка за допомогою УЗД, зверніть увагу на те, що правильне підготовче харчування потрібно починати за три доби до обстеження. Потрібно переходити на нежирний твердий сир, на відварну яловичину, на різноманітні каші і не їсти нічого іншого. Насправді зміна раціону харчування і вам не буде зайвою, організм зможе переключитися, а ви будете почувати себе краще.
Звичайно ж, є список продуктів, які категорично заборонені в тому випадку, якщо ви вирішили провести УЗД органів черевної порожнини: бобові, газовані напої, молоко, хліб, алкоголь, жирні риба і м'ясо.

Які препарати допомагають дослідженню

Зверніть увагу на те, що є препарати, які активізують діяльність шлунка і допомагають краще підготуватися до проведення майбутнього дослідження. Це може бути Боботік, Еспумізан і інші. Тут може бути нормалізація балансу, постачання шлунка і кишечника корисними елементами або елементарне очищення кишечника. У будь-якому випадку, ви повинні абсолютно чітко розуміти, що дійсно є препарати, які при УЗД черевної порожнини виявляються вкрай корисними.

Додаткові нюанси

Пам'ятайте про те, що є додаткові деталі, які допоможуть підготуватися до прийдешнього дослідження черевної порожнини значно якісніше. Для початку, постарайтеся не курити за 2 години до початку обстеження. До того ж, буде добре, якщо ви ігноруватимете льодяники і жувальну гумку, які порушать кислотність шлунка. Тут же відзначимо, що не дуже добре буде, якщо ви приймете серцеві препарати за пару днів до походу в УЗД. У деяких випадках результати обстеження будуть поганими, а в інших – обстеження не вийде зовсім, так що вам потрібно бути уважними повною мірою.
У будь-якому випадку, у вас є можливість поставити запитання навіть не в інтернеті, а безпосередньо фахівцеві. Уважно ставтеся до свого здоров'я, шукайте можливості для того, щоб вчасно діагностувати його і правильно аналізувати стан – ви зможете позбутися будь-якої недуги швидко і без проблем у тому випадку, якщо вчасно її виявите, від такого лікування ви отримаєте тільки задоволення.

Последнее изменение Пятница, 28 Июль 2017 18:30