Де і як бурити свердловину

Содержание статьи: [Показать]

Маючи власну свердловину, можна повністю забути про проблеми з водою на ділянці. Але, щоб не виникало додаткових труднощів, потрібно знати, як правильно пробурити свердловину, і чітко дотримуватися технології. Якщо є досвід і обладнання, можна пробурити свердловину самостійно. Але краще не ризикувати та довірити це фахівцям, тому що є маса параметрів, які потрібно враховувати. Як відбувається буріння свердловин на воду на ділянці й на що потрібно звертати увагу в процесі, далі розглянемо більш детально.

Буріння свердловин: технологія та особливості

Для початку потрібно вибрати відповідне місце для свердловини, враховуючи особливості ділянки, її площі, рівня залягання вод і характеристик ґрунту. Потім фахівці вибирають необхідний водоносний шар, в залежності від регіону, в якому розташована ділянка.

Бурять свердловини за допомогою техніки, опускаючи спеціальні колони. Після чого фахівці прокачують і обв'язують свердловину, щоб зміцнити стінки й запобігти осипання ґрунту. Визначити точне розташування водоносного шару непросто, тому він часто може бути трохи глибше, або ближче початкових розрахунків.

Можуть змінюватися і характеристики ґрунту, у міру поглиблення у свердловину, через що виникають труднощі в процесі буріння. Ці фактори впливають на вартість робіт, тому остаточна ціна може трохи відрізнятися.

Як вибирають місце для свердловини?

Кожен власник самостійно вибирає місце під свердловину, щоб вона була зручною в експлуатації. Але не завжди ці переваги відповідають вимогам безпеки, тому фахівці можуть вносити свої корективи. До того ж, фахівці можуть підказати більш вигідне рішення, яке допоможе заощадити бюджет, тому варто прислухатися до рекомендацій.

При виборі місця для свердловини потрібно враховувати:

  • Можливість безперешкодного обслуговування і ремонту техніки, щоб фахівці могли вільно проїхати на ділянку і пробурити свердловину за допомогою техніки. Крім того, з часом може виникнути необхідність ремонту обладнання, тому місця повинно бути достатньо. Також на ділянці розміщують необхідні матеріали та інше обладнання. яке теж займає чимало місця і всі ці параметри потрібно враховувати, вибираючи місце під свердловину. До сусідніх будівель і огорож повинно бути не менше 10 метрів, інакше в процесі буріння виникнуть труднощі.
  • Що обладнання для свердловини потрібно підключати до мережі. Знадобиться для роботи й водопровідна вода, тому неподалік від свердловини повинен бути джерело живлення і водопровід, щоб фахівці могли повноцінно працювати. Вода не обов'язково повинна бути питною, можна використовувати технічну, тому добре якщо недалеко буде якийсь штучна водойма, ставок або річка.
  • Терміни експлуатації свердловин, яку через кілька десятків років доведеться оновлювати, тому знадобиться вільний доступ для під'їзду техніки та нових матеріалів. Свердловину також необхідно час від часу чистити, у міру забруднення водоносного шару, тому потрібно заздалегідь продумувати всі можливі нюанси.
  • Зручність експлуатації свердловини, щоб власникам не доводилося кожен раз далеко ходити за водою і відчувати дискомфорт. Свердловина повинна бути в крокової доступності від будинку, але не дуже близько до нього, щоб не порушувалися правила техніки безпеки. Тільки так можна пробурити свердловину, зручну і безпечну у використанні.

Таким чином, з огляду на перераховані вище параметри, можна легко пробурити свердловину на будь-якій ділянці. Але процес буріння досить складний і потрібно враховувати ряд інших параметрів, тому краще скористатися послугами фахівців, що мають досвід і необхідне обладнання.

Последнее изменение Вторник, 30 Июнь 2020 12:28