Сонячні батареї: рекомендації по установці

Содержание статьи: [Показать]

Все більше технологій поступово перетворюються з якихось фантазій в те, чим можна скористатися прямо зараз. Чудовим прикладом стали сонячні батареї - вони вийшли рівно такими, як і в фантастичних оповіданнях, але найголовніше, що вони доступні і можуть бути використані вже сьогодні. Так яким же чином не тільки зважитися на використання цієї технології, але і встановити сонячні батареї правильно?

Методи установки

Порада:

Щоб підвищити ймовірність того, що установка сонячних батарей Львів пройде швидко і без помилок, краще звернути увагу на відгуки та історії тих, хто з цією процедурою вже стикалися. Такий життєвий досвід дозволить відразу ж дізнатися про найпоширеніші помилки і не повторювати їх.

Так що ж являє собою найбільш актуальний метод установки і які параметри необхідно врахувати:

є можливість встановити сонячні батареї навіть на похилому даху будинку і безліч людей саме таким чином їх і встановили. З іншого боку, дах будинку або більш крутий мансардний схил мають свої межі - батареї не будуть працювати досить ефективно, якщо кут нахилу буде вище 40 градусів;
з іншого боку, нерозв'язною проблему занадто великих кутів нахилу теж не назвати. Справа в тому, що можна компенсувати кут за допомогою додаткових каркасних конструкцій. Взагалі, якщо приділити каркасної конструкції більшу увагу, то може вийти непогано - вона може бути рухливою і коригуватися, залежно від пори року і кліматичних умов;
сьогодні в інтернеті є досить рекомендацій по розташуванню сонячних батарей. Можна розрахувати все самостійно, а можна звернутися до фахівців за допомогою.

Установка на землі

Важливо: спробувати встановити сонячні батареї можна і потрібно - це не настільки складно. З іншого боку, щоб не розчаруватися в такому підприємстві, все-таки потрібно підійти до даної процедури більш уважно і відповідально.

Розміщувати сонячні батареї на даху або на землі - особиста справа кожного. Єдине, що повинно залишатися незмінним - дотримання різних правил і рекомендацій, які дозволять виконати всі процедури значно якісніше:

установка на землі має свої переваги, адже, наприклад, обслуговувати сонячні батареї буде значно простіше. Справа в тому, що доступ до них буде елементарним - легко щось виправляти, прибирати з них сніг або коригувати якісь деталі;
звичайно, можна назвати розташування сонячних батарей на землі неефективним використанням території, але справа в тому, що для когось таке рішення буде кращим. Щоб техніка працювала більш ефективно, її поверхня повинна бути чистою - мити батареї на землі буде набагато простіше;
коли сонячні батареї розташовані на землі, а не на даху, вони не створюють додаткове навантаження на будинок - це теж потрібно враховувати.

Корисні поради

В цілому, різноманітних інструкцій до того, яким чином встановити сонячні батареї правильно, накопичилося досить багато, але потрібно відзначити важливі корисні поради та поширені помилки:

навіть якщо прямо зараз сонячна батарея не буде знаходитися в тіні, все одно необхідно оглянути територію. Якщо планується посадка дерев або молоді саджанці вже ростуть - їх положення потрібно враховувати. Дерева ростуть швидко і скоро закриють сонячні батареї, значно знизивши їх ефективність;
південна сторона будинку або присадибної ділянки - ідеальне місце розташування для сонячних батарей. Це не якась формальність, але можливість користуватися технікою більш ефективно.

Последнее изменение Четверг, 11 Март 2021 19:00