Технологія збірки своїх руків комода для балкона

Содержание статьи: [Показать]

Лоджії і балкони часто використовуються в якості комори для зберігання різних речей. Корисна площа балконних приміщень відносно невелика, заощадити місце можна за допомогою комода з висувними ящиками. До того ж такі меблі додасть естетичність інтер'єру, захистить речі від пилу, вологи, сонячних променів. Технологія складання комода задоволена проста, його можна змайструвати самостійно. Це дозволить надати конструкції потрібні розміри, щоб з максимальною користю використовувати простір балкона або лоджії.

Необхідні інструменти та матеріали

Якщо вы визначитись з моделлю виготовити комод можна з таких матеріалів і деталей:

  • Ламіновані деревостружкові плити (ЛДСП). Практичний, легко обробляється матеріал доступною вартості.
  • Орієнтовано-стружкові плити (OSB). Більш міцна в порівнянні з ДСП деревина. Для неопалюваних, незасклених балконів краще вибирати саме цей матеріал, він стійкіший до зовнішніх негативних факторів.
  • Фанера. Використовується для виготовлення дна, стінок ящиків.
  • Меблеві кромки з пластика або меланіну для обробки торців плит. Підвищують безпеку, покращують зовнішній вигляд предметів меблів.
  • Набір різних кріплень і з'єднань - конфирматов (евростяжек), планок, куточків, шурупів, цвяхів, шурупів.
  • Напрямні роликового або кулькового типу для висунення ящиків. Ролики дешевше, але менш надійні і зручні в експлуатації.

Комплект ручок для ящиків

Для нарізки стінок, полиць використовують електролобзик або ножівку по дереву, може стати в нагоді ніж, напилок. Для того різання отворів потрібна дриль з набором свердел. Кріплення та з'єднання встановлюють за допомогою викрутки, шуруповерта, молотка. Також знадобляться вимірювальні інструменти - лінійка, сантиметр, будівельний рівень, олівець або маркер для розміток.

Технологія монтажу

Спочатку треба скласти креслення конструкції з урахуванням розмірів і особливостей балкона, місця розміщення меблів. Необхідно визначити глибину, ширину, висоту комода, обсяг ящиків, місце розташування цоколя, напрямних, отворів для кріплень.

За створеної схемою проводять розмітку матеріалів. Потім розпилюють плити, торці обробляють кромкою. Проробляють отвори під конфірмати, встановлюють і прикручують напрямні до боковин. При цьому їхні краї повинні знаходиться на одному рівні з передніми торцями бічних панелей.

Далі оббирають корпус. До бічних стінок кріплять цоколь, верхню кришку. Для надійності, міцності конструкції прикручують планки, куточки. При цьому треба правильно підібрати довжину шурупів, вона не повинна бути більше товщини бічних стінок, цоколя, кришки.

На наступному етапі встановлюють задню панель. Ця стінка додасть конструкції стійкість і жорсткість. Всі частини комода необхідно з'єднувати строго під прямим кутом інакше меблі в може швидко розхитатися в ході використання. Для цього треба перевіряти місця з'єднань за допомогою рівня, вимірювальних куточків. Після коригування положення задню панель кріплять цвяхами або шурупами до бічних стінок і кришці.

Після монтажу корпусу можна приступати до виготовлення ящиків. З деревних плит нарізають деталі потрібного розміру, з'єднують їх евростяжкой. При цьому також треба контролювати дотримання прямих кутів між дном, бічними стінками. До боковинам кріплять напрямні з урахуванням ширини зазору всередині між ящиком і корпусом. Перевіряють легкість висування ящика. При цьому при закритті його передня частина повинна бути на одному рівні з торцями бічних корпусних панелей. Після цього до ящиків евростяжкой кріплять фасади. На фінішній стадії до них прикручують ручки.

Збирання дозволить створити меблі оптимального для обмеженого простору розміру. При дотриманні технології монтажу, виборі якісних матеріалів і кріпильних деталей такої комод довгі послужить не просто місцем зберігання речей, але також стане прикрасою інтер'єру лоджії або балкона.

Последнее изменение Пятница, 22 Октябрь 2021 20:30