Выбор качественной черепицы: как сделать правильный выбор?

Содержание статьи: [Показать]

Металочерепиця - покрівельний матеріал сучасності, який виготовляється з металу холодної катки і обробляється шаром фосфатів, ґрунтовкою і лаком на зворотному боці і кольоровим нанесенням на зовнішній стороні. Такий укривной матюкав застосовується на дахах, де ухил не більше 14% і служить до 50 років.

Параметри вибору металочерепиці

Завдання будь-якого укривного матеріалу - забезпечення оптимального мікроклімату, захист від опадів і збереження тепла. Металочерепиця в хмельницькому ціна  потрібно вибирати в залежності від особливостей будови: кількість поверхів, ухил даху, клімат - знаючи конкретні параметри можна вибрати найбільш підходящу черепицю.

Важливо! Металочерепиця повинна монтуватися без зусиль, не змінюватися під навантаженнями і довго служити мешканцям. За своїм виглядом матеріал може бути виготовлений з:

  • стали: для використання необхідний додатковий захист від ознак іржі і є найпопулярнішим варіантом;
  • алюмінію: не вимагають додаткового захисту, оскільки не схильні до впливу навколишнього середовища і більш легкі;
  • мідь: досить дорогий варіант покрівлі, на якому через деякий час утворюється наліт, що дає захист від корозії.

Вибираючи матеріал на сайті https://budprogres.com.ua , необхідно звернути увагу не тільки на склад, а також на ряд інших факторів:

Профіль і висота хвилі - найекономніший варіант широкого профілю, але ринок пропонує версії імітації натуральної черепиці або нестандартні зразки. Оптимальним варіантом є відсутність зазорів і присвятив;
Товщина листа і цинкового покриття - стандартно використовуються листи товщиною 4-5 мм, оскільки від більшої ваги дах може деформуватися, а менш товсті листи не придатні для житлових будівель;
Тип полімерного покриття - застосовується поліестер (для звичайних умов експлуатації), «Пурал» (більш міцний, для несприятливих умов середовища);

Сертифікати та гарантії виробника.

Особливості металочерепиці

Перше, необхідно визначитися з товщиною і якістю листа. Товщина зазвичай написана на етикетці, звернувшись до консультанта або самостійно за допомогою приладів.

Другим важливим фактором вважається глибина і висота профілю, поєднання яких має різні варіанти виконання. Наприклад, «Монтеррей» схожий на вигляд з натуральним її видом, але має ступінчастий край, «Каскад» має чіткі прямокутні форми, «Джокер» виглядає як класична черепична покрівля, а «Банга» володіє ефектом тривимірного простору за рахунок збільшеної висоти хвилі. Висота профілю визначається кутом нахилу ската даху і передбачуваного навантаження. Високий профіль встановлюється в вітряних або в холодних регіонах.

Розмір листа також може стати вирішальним. Стандартно листи мають ширину до 119 см, довжину 50-900 см, але можна розрізати до потрібного розміру спеціальними ножицями. Розрахувати оптимальну довжину можна, знаючи габарити і індивідуальні особливості даху. На розмір і тип черепиці впливає і складність будови. Сложноконструктівние даху покриваються довговічною і зносостійкого черепицею товщиною до 5 мм, а для дачних будинків підійде дешевий варіант товщиною 0,4 мм.

Кольорове рішення і дизайнерське оформлення допоможе поставити фінальну крапку при виборі. Для жарких місць підійдуть світлі відтінки, здатні віддавати тепло, а для холодних навпаки темні, які збирають і віддають тепло. Поверхня металочерепиці може бути глянсовою, матовою або напівматовою. Глянець доступний за ціною і стійкий до змін клімату, але швидко вигорає. Матове покриття більш привабливе і довше залишається в недоторканому вигляді.

З вибором металочерепиці можуть допомогти фахівці, з їх допомогою можна підібрати покрівельний матеріал, який прослужить довго.

Последнее изменение Вторник, 31 Август 2021 19:45