Найпопулярніші 4 варіанти відсотків, в погашенні кредиту

Оформляючи кредит, кожен позичальник прораховує оптимальну суму для погашення на певний період. Зазвичай банки дають кредити під менші відсотки чим МФО. Але саме мікрофінансові організації можуть прийти вам на допомогу. Наприклад, кредит на карту без дзвінків можна взяти за декілька хвилин під не великий відсоток. А якщо ви його виплачуєте в найкоротші терміни, то взагалі відсотка майже немає.. Для правильного погашення кредиту раніше терміну, краще використовувати спеціалізований калькулятор, який допоможе провести всі підрахунки.

Менеджери, зазвичай пропонують 4 варіанти погашення кредиту.


1. Класичний варіант.
2. Аннуїтетний варіант.
3. Диференційований варіант.
4. Буллітний варіант.


Найпопулярнішими і затребуваними варіантами, вважаються: класичний і ануїтетний. Давайте детальніше розглянемо дані схеми дострокового погашення кредиту.


Класичний варіант.


В даному виді погашення кредиту, можна відсотки нараховуватимуться на кінцеве тіло позики, відповідно до цього, на початку періоду виплат розмір місячної оплати може бути набагато більше, ніж в минулі місяці. Тут, же обсяг оплати може бути однаковим на весь період оплати позики. Але, якщо в початкових місцях переважатиме відсоток, то в останні місяці тіло позики.


Аннуїтетний варіант.


Даний вид платежу можна порівняти з пісочного годинника, а саме: спочатку він може складатися з великої суми відсотка, отже, меншої суми "тіла" кредиту. В середині виплачується кредиту відсотки і "тіло" будуть однаковими, а в остаточному періоді кредиту, сума "тіла" в оплаті буде збільшена, а ось відсотки знизяться.


Це найбільш вигідний вид погашення, яким користується більшість менеджерів і інших кредитних фахівців. Завдяки зручності підрахунку, будь позичальник може з легкістю прорахувати, скільки потрібно виплачувати кредит і достроково погасити його.


У даного варіанту є позитивні і негативні моменти, які необхідно врахувати кожному громадянину, який вирішив достроково погасити позику.


Позитивні моменти аннуитетного варіанту.


1. Зафіксована сума оплати, яка не змінюється в період усієї дії позики. Розмірене поділ економічного навантаження на позичальника.
2. Клієнту не потрібно щомісяця уточнювати суму оплати.
3. Невелика сума оплати на початку кредиту.
4. Позика можна оформити на досить велику суму.
5. Позичальник, має повне право погасити кредит достроково.
Даний варіант буде зручний для тих громадян, які не можуть оплачувати великі суми на початку кредиту.


Негативні моменти.


1. Велика сума переплати в завершенні кредиту. У зв'язку з тим, що "тіло" позики зменшується набагато повільніше, а відсоток нараховується тільки на даний показник. Тому громадянин буде повертати трохи більше, ніж повернув би при варіанті класичного позики.
2. Крім того, в даному виді виплати позики, клієнту небажано виплачувати кредит раніше терміну, якщо був пройдений половинний шлях виплат. Первинно всі виплати будуть погашати відсотки, а от основну суму потрібно буде виплачувати тільки тоді, коли вже повернуті всі належні відсотки. Тому, оплачуючи всі кошти раніше, позичальник ніяк не зможе заощадити. А, ось на перших етапах дострокове погашення вигідно.

Аннуїтетний варіант буде вигідний, якщо громадянин планує невелику суму на малий період.


Диференційований варіант.

За допомогою даного варіанту погашення позики, клієнт з кожної оплатою розмір щомісячної оплати зменшується. Даний варіант відмінно підійде для: відкриття позики на покупку квартири, довгострокове співробітництво, на можливість знизити фінансове навантаження на майбутні місяці.


Буллітний варіант.

Спочатку йде оплата відсотків, а в подальшому решти кредиту.
Сплачуючи кредит частково, клієнти можуть знизити фінансове навантаження на сімейний бюджет.

Последнее изменение Среда, 15 Сентябрь 2021 19:28