Що потрібно знати про газові балончики, які є найдоступнішим засобом захисту

Содержание статьи: [Показать]

На жаль, конфліктні ситуації трапляються будь-де. Зазвичай мало хто очікує на суперечку, залишаючи домівку, щоб винести сміття або купити продуктів у найближчій крамниці. Але таке інколи трапляється, і до цього потрібно бути готовим. Коли вам бракує відповідної підготовки з рукопашного бою, тим паче ви не володієте навичками поводження зі зброєю, це не є проблемою. Нині можна купити такий різновид амуніції для самозахисту, яким здатна користуватися навіть тендітна школярка, і про це поговоримо нижче.

Надійно й безпечно

Газові балончики використовуються населенням, починаючи з пізнього СРСР. Відтоді для них досі не знайдено альтернативи. Їхні переваги такі:

  1. Компактність і невелика вага. Вони легко вміщуються в кишеню або в косметичку.
  2. Простота та швидкість використання. На відміну від травматичного пістолета, маючи газовий балончик, не треба ретельно відпрацьовувати навички поводження з ним. Також ви позбавлені ризику випадкового пострілу, що робить застосування цього легкого озброєння безпечним.
  3. Багатий асортимент. Наприклад, можете вибрати балончик, діючі речовини якого не шкодять тваринам, або, навпаки, спрямованих лише на них (якщо у вас постійно є ризик зустрічі з ними).
  4. Невелика ціна.

Для того щоб використовувати газові балончики, не треба здобувати спеціального дозволу. Достатньо звернутися до надійного військторгу «Панцир», аби зробити вибір і придбати ту модель, яка стане в пригоді саме вам. Якщо виникнуть питання, на них нададуть відповідь фахівці.

Технічні особливості

Газовий балончик складається з наступних компонентів:

  • корпуса (зазвичай його виготовляють з алюмінію);
  • клапана (це можуть бути ущільнювачі, штоки, пружини, ніпелі тощо);
  • розпилювача;
  • захисного ковпачка.

Якщо ви натискаєте кнопку, розпилювач починає діяти на шток. Під час його опускання в дію вступає речовина, що формує робочий тиск, завдяки якому стається розпилення. Склад суміші, що входить до балончика, такий:

  1. Речовина, що створює тиск, — пропелент. Це може бути бутан, стиснене повітря або вуглекислий газ.
  2. Рідина, що формує сльозогінно-подразнюючий ефект, — ірітант. Саме вона є головною ударною силою балончику.
  3. Домішки. Це можуть бути згущувачі та інші допоміжні речовини.

У якості ірітанту зазвичай використовують рідкі екстракти червоного пекучого стручкового перцю. Деякі балончики випускають із декількома подразниками, але в них ніколи не застосовується нервово-паралітичний газ. Річ у тому, що ця сполука може заподіяти непоправної шкоди обом сторонам конфлікту. Розпилення відбувається через вузько-спрямований струмінь, аерозольний факел, конус та іншими шляхами, що передбачені технологією.

До уваги покупців

Вміст балончика, місткість, міцність корпусу, наявність допоміжних елементів (наприклад, ліхтарика) впливає на його ціну. Але в будь-якому разі він належить до найдешевшої захисної амуніції, впродовж десятиріч підтверджує свою ефективність.

Станом на червень 2021 року найнижча ціна, яку вам доведеться сплатити за балончик, складає 65 гривень, найвища — орієнтовно 600 грн, а середня коливається в діапазоні 150–200 грн. Тобто здебільшого їхнє придбання не стане навантаженням для бюджету, але, без сумнівів, це є додатковою передумовою безпеки. В Україні амуніція надходить до продажу під торговими марками:

  • «Еколог»;
  • Sabre;
  • Ballistol та іншими.

Щодо актуальних цін, ви завжди зможете їх уточнити у співробітників магазину.

Последнее изменение Понедельник, 07 Июнь 2021 05:31