Як вибрати детектор банкнот

Содержание статьи: [Показать]

Готівка має кожен з нас. Фальшивомонетники не втрачають такої можливості та активно заробляють на виробництві підроблених купюр. Підробляють як національну, так і іноземну валюту, тому від ризику потрапити в неприємну ситуацію ніхто не застрахує. Фальшивомонетники були за всіх часів і орудують досі, тому треба знати, як убезпечити себе та перевірити купюру на справжність. Сучасні технології дозволяють підробляти готівку на найвищому рівні. Відрізнити таку купюру від справжньої досить складно. На допомогу прийде спеціальне обладнання, про яке далі поговоримо докладніше.

Як перевірити справжність купюри?

Для автентифікації купюр необов'язково використовувати спеціальну техніку. Можна використовувати інші методи, наприклад, перевірити банківські реквізити, державні номери і знаки. Також можна детально оглянути та промацати купюру, яка має бути рельєфною, з усіма необхідними водяними знаками.

Допоможе визначити фальшивку та звичайна лупа, за допомогою якої можна уважно оглянути папір. Якщо її текстура неоднорідна, це означає, що купюра зроблена в кустарних умовах з неякісного паперу. Справжні гроші можна відрізнити за характерним хрускотом, який підробити не точно вийде.

Найчастіше шахраї підробляють купюри номіналом 100 доларів. Розпізнати таку підробку легко, але фальшивомонетники відточують свою майстерність та використовують сучасні технології, тому не варто їх недооцінювати. Особливу увагу варто приділяти готівковим, якщо йдеться про великі обсяги. І тут без спеціального устаткування не обійтися.

Ультрафіолетовий детектор банкнот

На справжніх купюрах є спеціальні волокна, що світяться, і малюнки, які видно при ультрафіолетовому просвічуванні. Перевірити їх наявність можна за допомогою ультрафіолетового детектора. Процедура займає лише кілька хвилин і допомагає швидко виявити підробку.

Детектори, що пропонуються на сайті https://in-teh.com.ua/detektori-banknot, активно використовують у банках та офісах, але останнім часом шахраї знайшли спосіб обійти перевірку. Вони завдають подібних міток, які детектор може не розпізнати. У зв'язку з цим фахівці рекомендують купувати сучасні інфрачервоні детектори, які є надійнішими в експлуатації.

Інфрачервоні та універсальні детектори

Обдурити інфрачервоний детектор і нанести відповідні мітки на купюру неможливо, тому їхня популярність постійно зростає. Ці детектори перевіряють купюру на наявність інфрачервоних образів, завдяки чому швидко виявляють підроблену готівку.

Принцип роботи детектора такий самий як у аналогів. Достатньо просвітити купюру, щоб на моніторі з'явилися необхідні образи. Влаштований детектор дуже просто, тому для роботи з ним не потрібні особливі навички, що дуже зручно для покупців.

Щоб заощадити час та прискорити процес, можна переглядати відразу кілька купюр, розклавши їх віялом. Якщо серед них буде підробка, пристрій одразу виявить її. Для більшої надійності можна використовувати універсальні детектори, що перевіряють водяні знаки та інфрачервоні образи.

Автоматичний детектор

Є окрема категорія автоматичних детекторів, розрахованих на перевірку великих обсягів купюр. Обладнання затребуване у багатьох фінансових установах, де щодня перевіряють сотні купюр.

Автоматичні детектори допомагають суттєво заощадити час та перевірити велику суму готівки, щоб розвантажити співробітників. Обладнання надійне у використанні і користується сьогодні великою популярністю, тому що легко розпізнає навіть якісні підробки.

Последнее изменение Среда, 24 Ноябрь 2021 19:23