Заливка бетону: технологія і етапи

Содержание статьи: [Показать]

Бетон - один з найпопулярніших будівельних матеріалів. Застосовується при будівництві односімейних і багатоквартирних будинків, доріг і мостів.
Виготовлення бетонних конструкцій, широко відоме як «заливка бетону», очевидно, є дуже простою справою, але вимагає великих технічних знань, досвіду, а також попередньої підготовки і замовлення відповідної суміші.

Перед тим, як приступити до заливання бетону, слід вибрати відповідну бетонну суміш

При замовленні на сайті https://www.skb.lviv.ua/services/zalivka-betonu/ визначаємо відповідну консистенцію бетону і його легкоукладальність, від якої залежить плинність суміші. Консистенція регулюється відповідними хімічними добавками і рецептурним складом. Додавання води на будмайданчику для підвищення плинності дуже часто є великою помилкою. Це призводить до значних змін властивостей бетону.
Перед замовленням бетону також уточнюємо його властивості в затверділому стані. Він складається з міцності на стиск, водопоглинання, морозостійкості, водостійкості і стійкості до агресивного середовища.

Вищевказані параметри необхідно узгодити з дизайнером і менеджером сайту

Дуже важливий етап при заливці бетону на землю - звертати увагу на ступінь ущільнення грунту. Підкладку під залитий бетон необхідно вирівняти і утрамбувати ґрунтовим ущільнювачем. Правильне ущільнення за допомогою ущільнювача або ущільнювача зі сплаву дозволить уникнути проблем, пов'язаних з просіданням і розтріскуванням стін.
При проведенні бетонних робіт звертайте увагу на погодні умови. Сніг і дощ ушкоджують Свіжоукладену бетонну поверхню, змиваючи цементний розчин. Це збільшує водопоглинання бетону, знижує морозостійкість і знижує його якість. Ще один небезпечний фактор, що негативно впливає на міцність бетону, - вітер, що прискорює випаровування води. Також не роблять позитивного впливу високих температур навколишнього середовища. У кожному з цих випадків поверхня повинна бути належним чином захищена.

Ремонт, перепрофілювання бетону

Кожна суміш, що доставляються на будівельний майданчик, повинна мати температуру не менше 5 градусів Цельсія. Після додавання відповідних хімічних добавок бетонування можна проводити при більш низьких температурах, але, тим не менш, заливка бетону повинна бути належним чином захищена від швидкої втрати тепла.
Щоб отримати правильну структуру бетону, вся бетонна маса повинна бути піддана вібрації. Правильно виконана вібрація бетону вібратором для бетону забезпечить однорідну суміш без повітряних пір.
Вібрація бетону - дуже важливий етап, і його не можна ігнорувати. Вібруючи бетон, ми видаляємо всі бульбашки повітря і сприяємо точному заповнення всіх щілин бетоном, наприклад, в опалубці.

Рада майстра: при будівництві приватного будинку використовуємо два типи вібраторів для бетону. Перший - це клубний вібратор, який викликає вібрацію бетону в стрічкових опорах, в'яжучих і кільцевих балках. Покерний вібратор повинен відповідати кількості кубометрів бетону, що піддається вібрації.
При заливці бетону на землю і стелю ми використовуємо віброрейки, які видаляють залишки повітря і в той же час допомагають вирівняти бетон і залишити рівну поверхню.

Последнее изменение Вторник, 26 Октябрь 2021 18:27