Гранітна бруківка: переваги укладання доріг та доріжок природним каменем

Содержание статьи: [Показать]

Серед великого різноманіття дорожнього покриття, гранітна бруківка за правом займає особливе місце. Старовинні та сучасні міста, викладені довговічним матеріалом, гармонійно вписуються в архітектуру у будь-яку пору року. Викладені нею історичні частини міст, особливо площі, виглядають естетично-привабливими та аристократично стриманими.

Безплатно отримати професійну консультацію, а також замовити розрахунок вартості виробів з каменю природного походження можна в каменеобробному підприємстві “Гранум” за посиланням https://b-granum.com/uk/category/granit/hranitna-brukivka/. Менеджер не лише допоможе визначитися з видом граніту, але й підбере оптимальний варіант, враховуючи усі потреби об'єкта.

Граніт, сформований внаслідок застигання магми у надрах земної кори, володіє високим рівнем щільності та твердості. Наприклад, пористість граніту складає 0,2-4%, а опір стисканню варіюється в межах 100-300 МПа. Завдяки високим показникам якості, матеріал активно застосовується практично в усіх сферах діяльності: будівництві, архітектурі, дизайні, ритуальній сфері тощо.

Бруківка з граніту: особливості довговічного покриття

Викопне є повністю природного походження, тому в своєму складі не має хімічних домішок. Під час проектування кар’єрів, розпилі та підготовці до реалізації, не використовуються речовини, котрі могли б нашкодити здоров’ю людини або навколишньому середовищу.

Переваги гранітної бруківки:

Міцність. Граніт – надзвичайно щільний матеріал (2700 кг/м3), тому при стисненні він має міць від 120 до 250 МПа. Завдячуючи таким характеристикам, камінь практично не реагує на механічні пошкодження та атмосферні явища.

Довговічність. Можливість безперервної експлуатації покриття понад 100 років. За необхідності є можливість демонтажу та повторного укладання бруківки.

Невибагливість в обслуговуванні. Продукт не потребує заміни, реставрації та ремонту, на відміну від асфальтованого чи бетонного покриття.

Стійкість до погодних умов та різких перепадів температури. Граніт здатен витримати понад 350 циклів замерзання. Саме тому камінь активно використовують для зовнішнього облицювання.

Водонепроникність. Коефіцієнт поглинання каменю становить від 0,5% до 0,7%. Матеріал практично не вбирає вологу, тому є універсальним у використанні.

Екологічність. Під час нагрівання він не виділяє речовин, які можуть нашкодити. Радіоактивний фон є природним та для більшості видів граніту є мінімальним.

За оцінкою кваліфікованих експертів, гранітне мощення під час використання в державному доброустрої, дає реальну економію бюджетних коштів мінімум в 7-9 разів, якщо порівнювати з асфальтом.

Не варто забувати і про унікальні зовнішні ознаки природного матеріалу, який завдяки обробці здатен змінити зовнішній вигляд. Найчастіше, поверхня гранітної бруківки обробляється за допомогою високих температур. Термообробка дає можливість створити антиковзкий ефект та надалі запобігти травмуванню.

Повнопиляна гранітна бруківка

Існує велика кількість методів обробки матеріалу для мощення. Від обраного способу залежить його зовнішній вигляд та механічні характеристики. Повнопиляна гранітна бруківка є найелітнішим варіантом для укладання. Вона характеризується гладкою та рівною поверхнею. Під час роботи з даним різновидом матеріалу, створюються складні художні узори та декоруються площі.

Гранітна бруківка не тільки здатна слугувати століттями, але й може використовуватися багаторазово. Камінь може бути демонтованим та повторно вкладеним будь-яким іншим способом або ж в іншому місці. Увесь асортимент граніту, представлений виробником, володіє високими фізичними та механічними властивостями. Породи викопного можуть витримати великі навантаження та регулярну експлуатацію. Кольорова гама граніту достатньо різноманітна та дозволяє знаходити безліч варіацій укладання. Також, для завершеності проекту, виробник радить додати бордюр, що додасть гармонійного зовнішнього вигляду.

Последнее изменение Понедельник, 11 Июль 2022 18:18