Все, що потрібно знати про кухонні витяжки

Содержание статьи: [Показать]

Щоб підтримувати оптимальну атмосферу у квартирі, на кухні має бути витяжка. Потужний прилад фільтрує забруднене повітря, видаляє з нього запахи приготовленої їжі та сторонні частинки на кшталт нагару та кіптяви. Пристрій незамінний у всіх житлових та комерційних приміщеннях, але особливо важливу роль відіграє у квартирах студійного типу, де кухня пов'язана з місцем для відпочинку. Також без витяжок не обійтися у закладах громадського харчування, де готують 24/7. Нижче розберемося, якими бувають витяжки та які характеристики слід враховувати під час вибору приладу. photo-1512914890251-2f96a9b0bbe2?q=80&w=2071&auto=format&fit=crop&ixlib=rb-4.0.3&ixid=M3wxMjA3fDB8MHxwaG90by1wYWdlfHx8fGVufDB8fHx8fA%3D%3D

Види витяжок за принципом роботи

Залежно від виконуваних завдань кухонна витяжка може бути проточної, рециркуляційної дії чи змішаного типу:

  1. Проточні моделі виводять брудне повітря з приміщення за допомогою вбудованого вентилятора та повітроводу. У конструкції передбачені елементи, що фільтрують: вони затримують зайве з атмосфери. Купити витяжку проточного типу можна для приміщень, де готують часто та багато — кафе, готелів, пекарень.
  2. Рециркуляційні моделі всмоктують, очищають повітря та виводять його назад у кімнату. Принцип дії нагадує кондиціювання повітряних мас, що зручно для невеликих приміщень і під час встановлення витяжки далеко від вікна. Найбільш актуальна така витяжка на кухню для будинків та квартир.
  3. Моделі змішаного типу — найпопулярніші, оскільки працюють одночасно на відведення та очищення повітряних мас. Дозволяють досягти ідеального мікроклімату в приміщенні. 

Різновиди витяжок за типом конструкції 

За принципом виконання зустрічаються такі різновиди:

  1. масивні купольні з високою потужністю;
  2. прихованого монтажу для малогабаритних приміщень;
  3. телескопічні з ергономічною висувною конструкцією;
  4. акуратні плоскі для невеликих кімнат;
  5. великі Т-подібні для максимальної продуктивності;
  6. вбудовані для зручного догляду та економії простору. 

Інші характеристики кухонних витяжок 

Під час покупки витяжки на кухню зверніть увагу на такі моменти:

  1. Спосіб монтажу. Витяжка може бути підвісною, що вбудовується в меблевий гарнітур, настінною або потоковою (купольного або острівного типу).
  2. Рівень продуктивності. Показник вимірюється в м3/ч і говорить про те, яку площу може обробити витяжка за одиницю часу.
  3. Габарити. Відштовхуйтеся від вільного місця в приміщенні та не забудьте залишити люзи під час виміру розмірів для подальшого монтажу.
  4. Тип керування. Це можуть бути кнопки та поворотні важелі, сучасніша електронна і навіть сенсорна панель з підтримкою ДУ.
  5. Рівень шуму. Оптимальний показник — до 50–60 Дб, у яких робота витяжки не привертає увагу оточення.
  6. Корисні функції. Це може бути регулювання робочої швидкості, інтенсивний та нічний режими, таймер, інтервальна робота, всмоктування повітря периметром. 

Тепер ви знаєте багато нового про кухонні витяжки та особливості їх правильного вибору. Бажаємо вдалих покупок!